Canon TV-16 50mm f/1.4

ÅR: ~1960
LAND: Japan
FATNING: C-fatning
Canon 50mm

Canon TV-16 50mm i C-fatning imponerer. Den er jevnt over god på skarphet og kontrast samt har en nydelig bokeh og en nærgrense på rett over halvmeteren. Mekanisk er den også i toppklasse med silkemyk fokus og en presis blender med klikkstopp ned til f/22. Videre er den utstyrt med 10 blenderlameler og har en filterdiameter på 40mm, noe som gjør at det kan være vanskelig å finne solblendere og filtere som passer.

Det er ikke så mye informasjon og finne om dette objektivet, men utifra designet så vil jeg tippe at den ble lansert på midten av 60-tallet. Prisen ligger vanligvis på over en tusenlapp og mer på bruktbørsen, noe som er en grei pris i forhold til lysstyrke og ytelse. Jeg har hatt mye glede av dette objektivet på mine speilløse m43 kamera, men i og med at den ikke vignetterer nevneverdig så vil jeg også tro at den dekker en APS-C sensor.

TV-16 objektiver fra Canon finnes det en hel serie av fra vidvinkel til tele samt flere varianter av zoomobjektiver. Zoomoptikken skal man styre unna dersom man ønsker å bruke objektivet sammen med et m43 kamera da disse vignetterer en hel del mekanisk i tillegg til fastoptikk med en brennvidde under 25mm av samme årsak.

Kamera: Olympus OM-D

2 kommentarer

  1. Hei Torgeir og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

    TV-16 er betydelig slankere kontra fd objektivet, litt kortere og omtrent samme vekt vil jeg tro. Jeg har dette objektivet for salg nå, billigere kontra den du fant. Penger spart på toll og frakt er det også samt uten bulk i filtergjengene. Du finner den under “Til salgs” fanen.

    Bedre ytende 50mm tilpasset til m43 i c-fatning finner du ikke. Gi meg et vink dersom du ønsker den, jeg spanderer frakt 🙂

    På gjennhør, mvh
    Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *