Canon TV-16 50mm f/1.4

ÅR: ~1960
LAND: Japan
FATNING: C-fatning

 

Canon 50mm

Canon TV-16 50mm i C-fatning imponerer. Den er jevnt over god på skarphet og kontrast samt har en nydelig bokeh og en nærgrense på rett over halvmeteren. Mekanisk er den også i toppklasse med silkemyk fokus og en presis blender med klikkstopp ned til f/22. Videre er den utstyrt med 10 blenderlameler og har en filterdiameter på 40mm, noe som gjør at det kan være vanskelig å finne solblendere og filtere som passer.

Det er ikke så mye informasjon og finne om dette objektivet, men utifra designet så vil jeg tippe at den ble lansert på midten av 60-tallet. Prisen ligger vanligvis på over en tusenlapp og mer på bruktbørsen, noe som er en grei pris i forhold til lysstyrke og ytelse. Jeg har hatt mye glede av dette objektivet på mine speilløse m43 kamera, men i og med at den ikke vignetterer nevneverdig så vil jeg også tro at den dekker en APS-C sensor.

TV-16 objektiver fra Canon finnes det en hel serie av fra vidvinkel til tele samt flere varianter av zoomobjektiver. Zoomoptikken skal man styre unna dersom man ønsker å bruke objektivet sammen med et m43 kamera da disse vignetterer en hel del mekanisk i tillegg til fastoptikk med en brennvidde under 25mm av samme årsak.

Kamera: Olympus OM-D

2 tanker om “Canon TV-16 50mm f/1.4”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.