Canon Serenar 100mm f/4

ÅR: 1948
LAND: Japan
DESIGN: 3 elementer/ 3 grupper
FATNING: m39
Canon Serenar 100mm f/4
Canon Serenar 100mm

Canon Serenar 100mm f/4 er forgjengeren til Canon 100mm f/3.5 I samt tidligere omtalte Canon 100mm f/3.5 II og Canon 100mm f/3.5 III, men er optisk og visuelt forskjellig fra sine etterkommere. Canon Serenar 100m f/4 er en triplet, er fysisk lengre og kom i to versjoner hvorav den seneste ble slanket ned med drøye 100gram. Objektivet er lekkert utført i krommet messing og har en hærlig mekanisk presisjon på alle bevegelige deler. Nikon var hovedleverandør av optikk til Canons først kameraserier og Canon Serenar serien er av de tidligste objektivene som Canon produserte selv.

Canon Serenar 100mm f/4 har 13 lameler for en trillende rund åpning gjennom hele registeret og med f/22 som endestasjon. Nærgrensen er på rett over meteren og objektivet har en filterdiameter på Ø34.

Bildekvaliteten er sånn midt på treet, men ganske god alderen tatt i betraktning. Litt dårlig skarphet og kontrast på åpen blender med en bokeh som er overraskende myk til triplet å være. Objektivet vignetterer også noe i alle hjørner tilpasset til fullformat (A7 II) som kan skjæres vekke eller utbedres i postproduksjon dersom man ønsker. Litt kromatiske avvik er også observert.

Canon har en kjekk kameraressurs for gammelt glass: Canon camera museum

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *