Tamron 95-205mm f/6.3

ÅR: 1961
LAND: Japan
DESIGN: 9 elementer/ 7 grupper
FATNING: T-fatning
Tamron 95-205mm f/6.3
Tamron 95-205mm

Tamron 95-205mm f/6.3 var den første masseproduserte telezoom for konsumer-SLR fra optikkprodusenten. Objektivet er godt bygget i metall med fokusring i sebradesign og skyvezoom. Alle bevegelige deler glir jevnt og presist. Blenderen som er av typen klikkstopp har tolv avrundede kniver og stopper på f/32 som minste blender. Objektivet har preset blenderstyring hvor man kan sette ønsket blenderområde for så å jobbe klikkløst innenfor valgt register. Filterstørrelsen er ø58, avstandsskalalen er oppgit i både meter og fot og nærmeste fokus ligger på rett under to meter eller seks fot. Objektivet er merket “Patent Pending”.

Objektivet har blender f/6.3 som største åpning, noe man kan kalle beskjedent etter dagens standard. Tegningen når ikke opp til moderne zoomoptikk ifbm oppløsning, men alderen tatt i betraktning så er jeg likevel posistivt overrasket over hva Tamron 95-205mm er i stand til å levere. Skarpheten er helt grei i senter fra åpen blender under gode forhold og bokeh er kremet og fin med en gjennomsnittlig god kontrast, men litt sfæriske og kromatiske avvik forekommer. Jeg var usikker på om jeg tok meg litt for mye vann over hodet når jeg tok med dette trege telezoomobjektivet for å fotografere et idrettsarrangement i til tider store hastigheter i uforutsigbare rettninger 🙂 Det viste seg å bli en heftig utfordring med mange bom, men også noen treff.

Taisei Optical ble grunnlagt i 1950 og registrerte Tamron merkenavnet i 1958. Fra 1970 kalte også selskapet seg Tamron og foretaket lever i beste velgående. Sony eier en ikke ubetydelig del av selskapets aksjer.

Kamera: Olympus Pen E-p1
Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *