Soligor C/D Mirror Lens 300mm f/5.6

ÅR: 1977 – 1985
LAND: Japan
FATNING: T-fatning
Soligor C/D 300mm f/5.6
Soligor C/D 300mm

Soligor C/D 300mm f/5.6 er ikke stort større en et 35mm SLR objektiv. Alle speilteler har en litt spesiell bokeh og er kanksje mest kjent for å lage smultringer i høylysene. Bildekvaliteten på speilteler er generelt noe svakere kontra vanlige teleobjektiver som resulterer i lavere kontrast og skarphet. Det finnes dog bra alternativer som kan gi brukbare resultater.

Soligor C/D 300mm f/5.6 er solid bygget i metall, har innebygd skyvesolblender og en filterdiameter på Ø67. Objektivet har en fast blender på f/5.6 og nærgrensen for fokus er oppgitt til 2,5 meter.

Bildekvaliteten vil jeg si er bra til speiltele å være med grei skarphet og kontrast. Bokeh, den uskarpe delen av bildet er i mange tilfeller kremet og fin, men når smultring effekten først slår inn så kan det ta litt av oppmerksomheten fra hovedmotivet.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Olympus OM-D
Kamera: Sony A7R

2 kommentarer

  1. Tar seg fint ut på Sony A 7ii. Med fokusassistanse er det OK å få skarpe bilder. Bruker helst stativ, men ok håndholdt i godt lys.

    • Du har den også ja! Den er som du sier OK, men utrolig kompakt og godt bygget. Veldig fin reisekamerat! Jeg har brukt min mye…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *