Soligor 300mm f/5.5

ÅR: ~1960
LAND: Japan
FATNING: t-fatning
Soligor 300mm

Nok et Tokina produsert Soligor objektiv fra 60-tallet. Soligor objektiver med prefiks “H” er alle Tokina produserte objektiver.

Objektivet er bygget i solid metall med innebygd justerbart stativfeste. Blenderen med hele 15 lameler er trillende rund gjennom hele registeret og stopper på f/32. Blenderen er av typen “preset” med klikk hvor man forhåndsdefinerer minste blender for så og jobbe klikkløst fra åpen til valgt blender. Fokustønna har lang gange for presis fokusering og har passe god motstand.

Bildekvaliteten er slett ikke værst med grei skarphet fra åpen blender, men med litt lav kontrast. Bokeh er pen, men mangler kanskje litt sjel for den som liker objektiver med kreativ karakter. Kromtatiske avvik er også overaskende godt kontrollert, men ogjektivet er litt utsatt for flare så en solblender er absolutt å foretrekke. Objektivet er relativt langt, men ikke større en at det fungerer fint å skyte håndholdt fra A7 II. Brennvidde på 300mm med manuell fokus kan dog være litt utfordrene og treffe fokus med og det ble endel bomskudd selv på motiver med lite bevegelse. Man må også gjerne kjøre opp lysfølsomheten (iso) på kamera noe for å få raske nok lukkertider for å unngå bevegelsesuskarphet.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *