Jupiter-37A 135mm f/3.5

ÅR: 1989
LAND: USSR
DESIGN: 4 elementer/ 3 grupper
FATNING: m42
Jupiter-37A 135mm f/3.5
Jupiter-37A 135mm

Jupiter-37A 135mm f/3.5 ble produsert i perioden 1975 til 2006 for speilrefleks og er et meget solid Sonnar inspirert objektiv bygget i metall som en tanks. Blenderen er klikkløs og har tolv buede lameler for en sirkulær form nedblendet for pen bokeh. Avstandsskalaen er oppgitt i meter og nærmeste fokusavstand er 1.2 meter. Det kom også en variant fra 1980 med akromatisk belegg (fargeløs coating) og ytterligere en optimalisert Jupiter-37AM variant med multicoating og lavere vekt. Objektivet kom også med Nikon og Pentax fatning og filterdiameteren er på Ø52.

Objektivet er videre relativt kompakt og alle bevegelige deler glir jevnt, men har litt tregere fokustønne en hva jeg liker. Fokus er videre meget presis og fokushjelperen til Sony A7 II gir tydelige utslag på hvor skarphetsplanet ligger.

Bildene objektivet leverer er meget gode med bra skarphet og kontrast fra hjørne til hjørne på åpen blender. Bokeh er også jevnt over pen og behaglig og objektivet egner seg godt til portretter. Objektivet produserer også et snev av varme toner samt ørlitt kromatiske avvik i kontrastområder. Det er vanskelig å ikke like dette velbygde objektivet som kan ta gode bilder til en billig penge.

Utfra logoen å dømme er objektivet produsert av “KOMZ” (Kazan Optical-Mechanical Factory). Kazan er en stor Russisk by og hovedstaden i provinsen Tatarstan 70 mil øst for Moskva.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *