A.Schacht Ulm Travenar 135mm f/3.5

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
DESIGN: 4 elementer/ 4 grupper
FATNING: m39
A.Schacht Ulm Travenar 135mm

En 135mm fra A. Schacht Ulm i m39 fatning og kobling for rammesøkerkamera. Byggekvaliteten er god i metall med glatte bevegelser i fokustønne og blenderring. Blenderen er trillende rund med 16 kniver og stopper på f/32. Objektivet kan deles på midten i en optikkdel og en forlenger. Optikkdelen er også vanlig m39 skrufatning for bruk med belg eller med Leica Visoflex, en speilenhet som kan kobles på for å gjøre om kamera fra rammesøker til speilrefleks. Nærgrensen for fokus er en og en halv meter på dette objektivet og mitt eksemplar når ikke helt frem til uendeligfokus, så en kalibrering av dette er notert på blokka.

Skarpheten er noe dårligere en ventet på åpen blender men med gjennomsnittlig god kontrast og pen bokeh. Objektivet vignetterer også bittelitt helt ute i hjørnene gjennom hele registeret og har ganske god kontroll på kromatiske avvik.

Albert Schacht som tidligere jobbet hos Zeiss og Steinheil etablerte objektiv produksjon i 1959 i byen Ulm i Vest-Tyskland. Selskapet produserte objektiver frem til 1970.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Albert Schacht objektiver i samme serie:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *