Bausch & Lomb Animar Balcote 26mm f/1.9

ÅR: +/- ~1960
LAND: USA
FATNING: C-fatning
Bausch & Lomb Animar Balcote 26mm

Nok et knøtteobjektiv for 16mm film. Mekanisk flott objektiv med 8 lameler i V fasong som gjør at det ser ut som en dobbelblender når man titter gjennom. Objektivet dekker MFT sensor og det vignetterer mindre kontra flere av mine andre 16mm objektiver i samme brennvidde (dersom man skrur av den lille solblenderen på toppen). Hjørnene lider litt helt i ytterkant av “smøring” selv når objektivet er blendet helt ned til f/16, men godkjent på OM-D. Bildekvaliteten er generelt god på et såpass gammelt objektiv, men med noe lav kontrast. Nærgrensen er på 2 feet (ca 60cm).

Jeg lekte meg litt med en “makroring” på 5mm på noen av eksempelbildene. Makroringer er enkle metallringer(uten glass) som man skrur på/ fester mellom objektiv og fatning for å øke avstanden til sensor/ filmflate. Når avstanden øker kan man fokusere nærmere, men mister uendelig fokus. Denne metoden var den vanligste måten å ta makrobilder på for noen tiår tilbake.

Bausch & Lomb ble grunnlagt i Rochester/ New York i 1853 og lever i beste velgående. De har produsert en rekke produkter gjennom årene som mikroskoper, kikkerter, teleskoper og solbriller(blant annet Ray Ban briller) for å nevne noe. Idag er foretaket mest kjent som leverandør av kontaktlinser.

Kamera: Olympus OMD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *